Start för innehåll

Hjälp inloggning

Alla som har ett lånekort från något av våra bibliotek kan logga in som besökare här. Då får du del av alla tjänster webbplatsen erbjuder. Till exempel reservera, låna om, sätta betyg, kommentera texter, ladda hem e-böcker eller musik och söka information i databaser.

Hur loggar jag in?

I övre rutan skriver du in din användare. Det kan vara ditt lånekortsnummer eller ett användarnamn som du själv har valt. I undre rutan skriver du in ditt lösenord.
 

Vad måste jag göra först?

För att kunna logga in på bibliotekets webbplats måste du först skapa ett eget användarkonto. Det enda som krävs är ett lånekort och att du har en PIN-kod. Att skapa användarkonto sker i två enkla steg.
Steg 1: Fyll i ditt lånekort
Steg 2: Välj ett användarnamn och lösenord 
Därefter kan du logga in med din nya användare.
 

Hur får jag en PIN-kod?

För att få en kod besöker du ditt närmaste bibliotek och talar om att du vill ha en PIN-kod till ditt lånekort. Du får då själv välja en fyrsiffrig kod. Av sekretesskäl delar vi inte nya PIN-koder via telefon eller mejl.
 

Varför använder ni inloggning?

Inloggning finns för att värna om din integritet. Uppgifter om dina aktuella lån och reservationer registreras i biblioteksdatasystem. Dessa uppgifter ska skyddas enligt lag och bibliotekens personal har därför tystnadsplikt enligt Sekretesslagen, kap. 9 §22.
 

Måste man logga in?

Nej, du väljer själv om du vill vara inloggad eller inte. Du läsa de flesta texter utan att vara inloggad. Men om du vill använda någon av våra tjänster, kontrollera dina lån, sätta betyg eller kommentera en text så måste du identifierar dig genom att logga in.
 

Om jag glömt mitt lösenord eller PIN-kod, hur gör jag då?

Du kan få ett nytt lösenordet via mail genom att klicka på länken "Glömt lösenord". Däremot måste du Kontakta ditt bibliotek för att få en ny PIN-kod.